Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Gyors ételek receptjei

Medvehagymás-szalonnás omlett

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb. 2 dkg füstölt szalonna 3 nagyobb tojás 3-4 szál medvehagyma levél 2-3 tekerés bors Elkészítése: A medvehagyma leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és egész apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra daraboljuk. A tojásokat egy kis tálba ütjük, és villával kicsit felverjük. Egy kisebb serpenyőben a szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiemeljük belőle. (Ha túl sok a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.03.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. 2 dkg füstölt szalonna
  • 3 nagyobb tojás
  • 3-4 szál medvehagyma levél
  • 2-3 tekerés bors


Elkészítése:

A medvehagyma leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és egész apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra daraboljuk.

A tojásokat egy kis tálba ütjük, és villával kicsit felverjük. Egy kisebb serpenyőben a szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiemeljük belőle. (Ha túl sok a zsír, keveset le is önthetünk róla.) A visszamaradt zsírra öntjük a felvert tojásokat, és közepestől kisebb lángon sütjük.

Megszórjuk medvehagymával, majd a pirított szalonnával.

Őrölünk rá pár tekerés borsot. (A szalonna elég sós volt, ezért só külön nem került bele.) Tetszőleges szilárdságig sütjük.

Friss kenyérrel, melegen kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is