Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg nagyobb gomba 20 dkg túró 5 dkg zöld fűszeres sajtkrém nagy csipet só kis csipet őrölt bors 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 nagyobb szál) 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet) 5 dkg sajt 2 ek olaj Elkészítése: A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük. A gombák héját eltávolítjuk, majd a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.03.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg nagyobb gomba
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg zöld fűszeres sajtkrém
  • nagy csipet só
  • kis csipet őrölt bors
  • 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 nagyobb szál)
  • 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
  • 5 dkg sajt
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük. A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.

Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval.

A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk. A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan összeforgatjuk.

A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk. A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk, nem baj, ha nem fedi be teljesen a gombák tetejét. Meghintjük kevés reszelt sajttal.

A tepsit alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk. Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is