Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymával töltött gombafejek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab nagyobb gombafej
  • 15 szál medvehagyma
  • 10 dkg juhtúró
  • 6 kiskanál tejföl
  • kevés vaj
  • friss kakukkfű
  • zöldspárga
  • só
  • bors

Elkészítése

A gombafejekből a tönköt kitörjük. Megtisztítjuk a fejeket és sózzuk, borsozzuk.

A tönköket és a medvehagymát kisebb darabokra vágjuk és az olvasztott vajon kissé mzgdinsztleljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.

Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a juhtúrót is, összekeverjük.

A gombafejekbe beletöltjük a jutúrós tölteléket és mindegyik tetejére tejfölt simítunk.

Kivajazott jénaiba tesszük a gombafejeket, majd újhagymát és spárgát teszünk mellé. Alufóliával lefedjük és 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/medvehagymaval-toltott-gombafejek/