Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes zöldséges vacsora recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 bögre rizs
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1,5 teáskanál ételízesítő
  • 500 dkg csirkemell
  • 40 dkg fagyasztott vegyes zöldségmix
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • fokhagymapor
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mustár

Elkészítése

A rizst puhára főzzük az ételízesítőt, kurkumás, kétszeres mennyiségű vízben.

A csirkemellett felkockázzuk. Az olajat, mézet, mustárt, pirospaprikát, fokhagymaport és borsott összekeverjük és ebbe forgatjuk a felkockázott húst.

Minimum fél órát pácoljuk, majd forró olajon megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a zöldséget és tovább főzzük. Ha szügséges felöntjük egy pici vízzel és utánízesítjük.

Ha már a zöldség is puha egy kis tejföllel sűrítjük, majd még egyszer felforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/mezes-zoldseges-vacsora/