Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézkaramellen sült őszibarack töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db őszibarack (lehet befőtt is, csak akkor ne főzzük sokáig)
  • 4 evőkanál méz

Trüffelhez

  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál rum (vagy aroma )
  • fagyi

Elkészítése

A megmosott őszibarackokat éles kiskéssel hosszában félbevágjuk, ellentétes csavarással a két felet felnyitjuk, kimagozzuk és vékonyan meghámozzuk.

A mézet serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, beletesszük a fél barackokat, és közepes tűzön, egyszer megfordítva kb.1 percet sütjük.

Vigyázzunk, hogy a barack egészben maradjon a töltés miatt, főleg ha konzervessel dolgozunk, mert az amúgy is puha már.

Ha elkészült kihűtjük, addig nekiláthatunk a trüffelnek.

A tejcsokoládét hőálló tálba tördeljük és a főzőtejszínnel, rummal vagy aromával vízgőz felett felolvasztjuk.

Lehűtjük és hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a trüffelből vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, a kihűlt fél barackokat megtöltjük vele, majd meglocsoljuk a sütésnél visszamaradt karamellel

Lehet fagyival is tölteni úgyis finom 🙂

https://receptneked.wps.hu/gyors/mezkaramellen-sult-oszibarack-truffellel-vagy-fagyival-toltve/