Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Milánói húsos tekercs pennével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A milánói húsos tekercs pennével tartalmas, ízletes főétel, amelyben a darált hús, a bacon és a sajttal gazdagított milánói szósz találkozik. Könnyen elkészíthető, mégis különlegesebb fogás, amit családi ebédre vagy vendégvárónak is elkészíthetünk. A tésztával együtt teljes, laktató ételt kapunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.09.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Húsos tekercs elkészítése

A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojást, sót és őrölt borsot, majd alaposan összekeverjük. A masszából nyolc egyforma kis rudat formázunk, amelyeket egy-egy szelet baconbe tekerünk. Egy kisebb hőálló tálba helyezzük őket, és 180 fokos sütőben 10–15 percig elősütjük.

Milánói szósz

A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a milánói rafinériát. Felöntjük a hideg vízzel, és 2–3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

Összeállítás

Az elősütött húsos tekercsekre ráöntjük a kész szószt, bőven megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt szépen ráolvad. Kifőzött pennével tálaljuk.

Tipp

A milánói szószba tehetünk kevés oregánót vagy bazsalikomot is, hogy még intenzívebb ízt kapjunk. A pennét más tésztafajtával, például spagettivel vagy fusillivel is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is