Elkészítése
Húsos tekercs elkészítése
A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojást, sót és őrölt borsot, majd alaposan összekeverjük. A masszából nyolc egyforma kis rudat formázunk, amelyeket egy-egy szelet baconbe tekerünk. Egy kisebb hőálló tálba helyezzük őket, és 180 fokos sütőben 10–15 percig elősütjük.
Milánói szósz
A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a milánói rafinériát. Felöntjük a hideg vízzel, és 2–3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
Összeállítás
Az elősütött húsos tekercsekre ráöntjük a kész szószt, bőven megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt szépen ráolvad. Kifőzött pennével tálaljuk.
Tipp
A milánói szószba tehetünk kevés oregánót vagy bazsalikomot is, hogy még intenzívebb ízt kapjunk. A pennét más tésztafajtával, például spagettivel vagy fusillivel is kínálhatjuk.
