Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Milánói húsos tekercs pennével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 csomag milánói rafinéria
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 1 db tojás
  • 15 dkg gomba
  • 2,5 dl hideg víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 15 dkg sajt

Elkészítése

Húsos tekercs elkészítése

A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojást, sót és őrölt borsot, majd alaposan összekeverjük. A masszából nyolc egyforma kis rudat formázunk, amelyeket egy-egy szelet baconbe tekerünk. Egy kisebb hőálló tálba helyezzük őket, és 180 fokos sütőben 10–15 percig elősütjük.

Milánói szósz

A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a milánói rafinériát. Felöntjük a hideg vízzel, és 2–3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

Összeállítás

Az elősütött húsos tekercsekre ráöntjük a kész szószt, bőven megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt szépen ráolvad. Kifőzött pennével tálaljuk.

Tipp

A milánói szószba tehetünk kevés oregánót vagy bazsalikomot is, hogy még intenzívebb ízt kapjunk. A pennét más tésztafajtával, például spagettivel vagy fusillivel is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/milanoi-husos-tekercs-pennevel/