Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mindenmentes málnafagyi ropogós zabpehellyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db banán
  • 1 maréknyi málna
  • 2 maréknyi zabpehely
  • 1 púpos ek méz
  • 1 tk vaj vagy olívaolaj


Elkészítése:

A banánt előző nap feldaraboljuk zacskóba rakjuk és 1 éjszakára berakjuk a fagyasztóba (lehet pár órára is)másnap kivesszük pár percig(kb 4-5perc) állni hagyjuk, majd turmixgépbe rakjuk és hozzáadjuk a málnákat is(pár db málnát tegyünk félre a díszítéshez).

Alaposan összeturmixoljuk majd pohárba töltjük.Azonnal is lehet fogyasztani de visszatehetjük egy kicsit a fagyasztóba ha keményebb állagot szeretnénk.

Tálaláskor a tetejét megszórjuk a zabpehellyel majd a málnával.

A mézet és a vajat összemelegítjük,hogy folyékony legyen majd hozzákeverünk 2 maréknyi zabpelyhet.

Kipapírozott tepsibe vékonyan elterítjük,és 170 fokon kb15 perc alatt aranyszínűre sütjük.Hagyjuk teljesen kihűlni ,így lesz ropogós.

Az így elkészült zabpelyhet használhatjuk joghurtokba,krémekbe fagylaltokra,müzlibe stb.

[box style=”info”]Természetesen málna helyett használhatunk áfonyát epret stb.

Mautner Zsófi receptje alapján.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/mindenmentes-malnafagyi-ropogos-zabpehellyel/