Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nagyon cuccos, sajtos omlett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Omlett

  • 3 tojás
  • 300 g sajt
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál vaj

Töltelék

  • 2 evőkanál tejföl
  • 60 g camembert sajt (6 szelet)
  • 40 g csirkemell sonka (4 szelet, füstölt)
  • 100 g feta sajt
  • 100 g juhtúró
  • 0,5 fej lilahagyma
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A tojásokat villával felverjük, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük.

A vajatt serpenyőben felhevítjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket és mindkét oldalát alacsony lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy forgatás közben az oldalai ne ragadjanak össze.

Lapostányérra terítjük, majd képzeletbeli vonalat húzunk az omletten és csak az egyik felét rakjuk meg a töltelékkel.

Az egyik felét megkenjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd sorban ráterítjük a felszeletelt camembert sajtot. A csirkemell sonkákat cső alakúra felcsavarjuk, félbevágjuk, és a camembert sajt tetején egymás mellé helyezzük őket.

A fél lilahagymát felkarikázunk, a karikákat szétszedjük és szétterítjük a sonkán, majd a krémfehérsajtot és a juhtúrót a tetejükre morzsoljuk.

Végül a töltésre hajtjuk az omlett másik felét és őrölt szárított petrezselyemmel szórjuk meg. Köretnek friss salátát adunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/gyors/nagyon-cuccos-sajtos-omlett/