Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nudlihalom vaníliamártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Nudlihoz

  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dkg zsír
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg áfonyalekvár
  • só

Vaníliaöntethez

  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 4 teáskanál vaníliás cukor
Nudlihalom vaníliamártással,áfonyalekvárral

Elkészítése

Burgonya nudli elkészítése

A tisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.

Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 1×5 cm-es csíkokra vágjuk. Lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.

A nudlikat forró, lobogó enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.

Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.

Tálalás

Tálalásnál a nudlikat felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.

Vaníliamártás elkészítése

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk.

A tojást felütjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/nudlihalom-vaniliamartassalafonyalekvarral/