Burgonya nudli elkészítése
A tisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 1×5 cm-es csíkokra vágjuk. Lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
A nudlikat forró, lobogó enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
Tálalás
Tálalásnál a nudlikat felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.
Vaníliamártás elkészítése
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk.
A tojást felütjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük.