Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Olasz gombás ragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 6 dkg vaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg főtt füstölt hús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • só
  • citromlé
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A megtisztított, cikkekre vágott gombát és a vöröshagymát négy deka vajban megpároljuk, sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Közben a többi vajból, a tejből és a lisztből besamelt főzünk.

A tűzről levéve, beletesszük a tejfölt, a tojássárgákat, a laskára vágott füstölt húst, megsózzuk, és néhány csepp citromlével ízesítjük. A gombával összekeverjük, tűzálló tálba öntjük, a tetejére hintjük a sajtot, és a sütőben világosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/olasz-gombas-ragu/