Hozzávalók:
- 6 szelet gm kenyér
- 6 szelet szárított sonka – elhagyható
- 2 paradicsom
- 2 egész mozzarella
- 0,5 dl extra szűz olívaolaj
- 1 púpozott evőkanálnyi friss bazsalikom
- 1 púpozott evőkanálnyi friss metélőhagyma
- 1 púpozott evőkanálnyi friss oregano
- só
- frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A zöldfűszereket összeaprítjuk, és egy befőttes üvegben alaposan összerázzuk az olívaolajjal, a sóval és a borssal.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a kenyérszeleteket, a paradicsomot, meglocsoljuk a zöld fűszeres olívával, ráhelyezzük a sonkát, a mozzarellát, megint meglocsoljuk az olívával, és 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd még 5 perc felső grill funkciót rákapcsolunk, hogy meg is piruljon.
Ha megsült, azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!