Az avokádót vágjuk félbe, majd emeljük ki a magját. Ezután kanalazzuk ki a húsát, majd villával törjük össze.
A keményre főtt tojást villával szintén nyomkodjuk össze, majd adjuk az avokádóhoz.
Az olívabogyót ízlés szerint vágjuk fel, majd az olívaolajjal együtt adjuk hozzá az avokádóhoz. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mustárt, a citromlevet, majd keverjük össze és tálalásig hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Az elkészült avokádókrémet ízlés szerint friss péksüteménnyel, kétszersülttel, pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Tipp:
Az avokádókrémhez adhatunk kevés fokhagymát vagy friss petrezselymet a még intenzívebb ízért. A krém tökéletes mártogatós snackekhez vagy akár szendvicsekbe is, ha extra ízeket szeretnénk előhozni.