Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só
  • 2 evőkanál olaj (a sütéshez )
  • 3 dkg olvasztott vaj (a tetejére )

Elkészítése

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgájukat, beleszitáljuk a lisztet, és megsózzuk. Lehetőleg teflon serpenyőben a vajon vagy olajon lepényt sütünk belőle, ebből a mennyiségből négyet, egymás után.

Amikor az alsó felük szépen megpirult, lapáttal, egy mozdulattal fordítjuk meg, hogy az omlett egyben maradjon, úgy pirítjuk meg a másik felét is. Sütés után forró tálra vagy tányérra csúsztatjuk, és félbehajtjuk, tetejét olvasztott vajjal locsoljuk meg. Az omlettet félbehajtás előtt meg is tölthetjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/omlett/