Elkészítése
A hamburger zsemle elkészítése
A hamburgerzsemle elkészítéséhez először felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. Közben a margarint meglangyosítjuk, majd az összes hozzávalót, beleértve a lisztet és a sót, összegyúrjuk egy sima tésztává. A kész tésztából egy hatalmas zsemlét formázunk, majd 25 percig kelesztjük. Miután megkelt, megkenjük a felvert tojással, és 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
A hús elkészítése
A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az apróra vágott hagymával, fokhagymával, és a többi hozzávalóval. Az ízek összeérése érdekében a masszát 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Ezt követően pogácsákat formázunk a húsból, amelyeket olajban kisütünk.
Összeállítás
A zsemlét félbevágjuk, majd megtöltjük a kész húspogácsával, salátával, sajttal, hagymával, és tetszés szerint más ízesítőkkel, például paradicsommal, uborkával, ketchuppal vagy mustárral.

