Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszi gyümölcstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tortához

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt

Tetejére

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • cukor
  • 1 csomag tortazselé
  • szőlő
  • őszibarack
  • ribizli

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A masszát gyümölcstortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranyszínűre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém és gyümölcsréteg

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd még melegen a piskótára öntjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tetejét ízlés szerint idény gyümölcsökkel – például szőlővel, őszibarackkal, ribizlivel – kirakjuk.

Bevonat

A tortazselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd amikor langyosra hűlt, egyenletesen a gyümölcsökre öntjük. Hagyjuk megdermedni, és már szeletelhetjük is.

Tipp

A gyümölcstortát szezonon kívül is elkészíthetjük fagyasztott gyümölcsökkel. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a pudingot vanília helyett akár karamell- vagy csokoládéízűre is főzhetjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/oszi-gyumolcstorta/