Piskóta elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A masszát gyümölcstortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranyszínűre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém és gyümölcsréteg
A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd még melegen a piskótára öntjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tetejét ízlés szerint idény gyümölcsökkel – például szőlővel, őszibarackkal, ribizlivel – kirakjuk.
Bevonat
A tortazselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd amikor langyosra hűlt, egyenletesen a gyümölcsökre öntjük. Hagyjuk megdermedni, és már szeletelhetjük is.
Tipp
A gyümölcstortát szezonon kívül is elkészíthetjük fagyasztott gyümölcsökkel. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a pudingot vanília helyett akár karamell- vagy csokoládéízűre is főzhetjük.