Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsános bruschetta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 8 szelet kenyér
  • vaj (vagy olíva olaj )
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 szem paradicsom
  • majonéz (kihagyható)
  • 8 szelet sajt
  • só
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors
Padlizsános bruschetta

Elkészítése

Padlizsános krém elkészítése

A padlizsánt apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát is apróra daraboljuk. Forró olajon vagy vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízlés szerint. Pároljuk a padlizsánt, közben mindig egy kevés vizet adunk hozzá, hogy ne süljön le. Amikor a padlizsán teljesen megpuhult és masszává vált, elzárjuk a tűzet.

Pirítós készítése

A kenyérszeletekből pirítóst készítünk, majd még melegen megkenjük őket olívaolajjal vagy vajjal. A fokhagymagerezdekkel jól megdörzsöljük a szeleteket, hogy átvegyék az ízét.

Tálalás és sütés

A kész padlizsános masszával megkenjük a fokhagymás pirítósokat. A szeletekre paradicsomkarikákat és sajtot teszünk, majd forró sütőben grill fokozaton rápirítjuk a sajtot.

Tipp

Ez a könnyű padlizsános pirítós tökéletes választás egy nyári, meleg estén, frissítő és ízletes vacsora!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/gyors/padlizsanos-bruschetta/