Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsánszelet cukkinis szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 1 szál sárgarépa
  • 30 dkg cukkini
  • 1 szál újhagyma (vagy 0,5 szál póréhagyma)
  • só
  • bors
  • bazsalikom
  • petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldség vagy húsleves alaplé
  • 2 teáskanál mascarpone
  • 5 dkg feta
  • 3 db koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • citromlé

Elkészítése

A padlizsánt megmossuk, hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Lehet néhány csepp frissen facsart citromlevet is cseppegtetni rá és kb 10-15 percig állni hagyjuk.

Egy serpenyőbe olajat teszünk és a padlizsánszeleteket megsütjük oldalanként 3-4 perc alatt.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rátesszük az elősütött padlizsán szeleteket, tetejére fetát morzsolunk, borsozzuk, egy-egy szelet paradicsomot, bazsalikom levelet teszünk és sütőbe toljuk kb 10 percre 180 fokra.

Közben elkészítjük a szószt. Az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a karikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát, a héjával együtt lereszelt cukkinit. Közben sózzuk, borsozzuk az egészet és ráöntjük a zöldségalaplevet.

Megpároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Közben teszünk bele egy jó marék bazsalikom levelet és petrezselyemzöldet és visszatesszük a tűzhelyre. Ha nagyon sűrű lenne, akkor kis vízzel hígítjuk. Beletesszük a mascarponét, jól összekeverjük az egészet és forrón kínáljuk.

Én tésztát főztem mellé.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/gyors/padlizsanszelet-cukkinis-szosszal/