Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kápia paprika
- 5 teáskanálnyi csípős paprikakrém
- apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 kis pohár joghurt (150 g)
- só
- 3 evőkanál olaj
- köretnek párolt rizs
Elkészítése:
Egy serpenyőben megmelegítem az oljat, hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Ekkor rárakom a csíkokra vágott csirkemellet és megpirítom.
Ha már félidőben vagyok, hozzáteszem az apró kockákra vágott paprikát és a paprikakrémet. Jól elkeverem, pirítom 1-2 percig, majd pici vizet öntök alá és addig párolom, míg a hús puha nem lesz, és el nem párolog alóla a leve.
Ha szükséges még sózom. Vigyázva, mert a paprikakrém is sós.
Ekkor hozzáteszem a joghurtot, 1-2 percig együtt párolom az egészet, közben sűrűn kevergetem. Leveszem a tűzről és belekeverek egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldet.
Párolt rizzsel tálalom.


