Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikás-ketchupos kolbásznyárs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg lecsókolbász
  • 3-4 nagyobb kápia paprika
  • 4 ek olaj
  • 4 ek ketchup
  • 6 saslikpálca


Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A kolbászt vágjuk kb. 1 cm-es karikákra, a megtisztított paprikákat pedig nagyobb kockákra.

A saslik pálcára felváltva húzzunk rá egy karika kolbászt és 1 kocka paprikát. A kész nyársakat fektessük az előkészített tepsibe.

A ketchupot keverjük jól össze az olajjal, majd kenjük be vele mindegyik nyársat alaposan.

A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 25 perc alatt süssük szép pirosra.

Sütés közben párszor kenjük át a lecsorgó szafttal a nyársakat, illetve egyszer forgassuk is meg őket.

[box style=”info”]Egészen egyszerű, olcsó, finom fogás. Kb. 10 perc az elkészítése, a többit a sütő végzi.
Fogyaszthatjuk reggelire, vagy akár kiváló ebéd is lehet rohanós hétköznapokon egy könnyű salátával, vagy csak friss, ropogós kenyérrel. Remek feltétje például egy finom főzeléknek is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/paprikas-ketchupos-kolbasznyars/