A csirkemellet felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és bazsalikommal szórjuk meg. Fokhagymát reszelünk rá, majd fél órára állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják a húst. Ezután olajon, serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A mártás elkészítéséhez olajból és lisztből világos rántást készítünk. Feleresztjük házi paradicsomlével, majd ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és hozzáadunk 1-2 szál petrezselyemzöldet. A mártást felfőzzük, majd a petrezselymet kivesszük. A kisütött csirkemell szeleteket beletesszük a mártásba, és további 10 percig együtt főzzük.
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd tejjel és folyékony margarinnal krémesre pürésítjük.
Az étel tálalása: a csirkemellet a paradicsomos mártással és a krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂