Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsommártás csirkemellel,burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • só
  • bors
  • bazsalikom
  • fokhagyma (reszelt )
  • olaj

A mártáshoz

  • 0,5 liter paradicsomlé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • petrezselyemzöld
  • só
  • cukor
Paradicsommártás csirkemellel,burgonyával

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és bazsalikommal szórjuk meg. Fokhagymát reszelünk rá, majd fél órára állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják a húst. Ezután olajon, serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A mártás elkészítéséhez olajból és lisztből világos rántást készítünk. Feleresztjük házi paradicsomlével, majd ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és hozzáadunk 1-2 szál petrezselyemzöldet. A mártást felfőzzük, majd a petrezselymet kivesszük. A kisütött csirkemell szeleteket beletesszük a mártásba, és további 10 percig együtt főzzük.

A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd tejjel és folyékony margarinnal krémesre pürésítjük.

Az étel tálalása: a csirkemellet a paradicsomos mártással és a krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/gyors/paradicsommartas-csirkemellelburgonyaval/