A tejet, zsemlemorzsát, darált húst, oregánót, sót és borsot alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, mert így gusztusosabb lesz az étel. A gombócokat forró olajban barnára sütjük.
Közben felszeleteljük a hagymát és fokhagymát. Opcionálisan hozzáadhatunk paprikát és paradicsomot is, de ezek elhagyhatók. Az aprított zöldségeket olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2-3 dl vízzel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot ízlés szerint, megszórjuk szárított petrezselyemmel és oregánóval. Az a jó, ha a paradicsomos “szósz” sűrű lesz.
Ezután a már barnára sült húsgombócokat a szószba tesszük, és 20-30 percig lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek. Köretként tészta illik hozzá a legjobban.