Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos golyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 kg darált hús
  • só
  • bors
  • petrezselyem
  • oregánó
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma (apróra vágva )
  • cukor
  • tészta
  • sűrített paradicsom

Elkészítése

A tejet, zsemlemorzsát, darált húst, oregánót, sót és borsot alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, mert így gusztusosabb lesz az étel. A gombócokat forró olajban barnára sütjük.

Közben felszeleteljük a hagymát és fokhagymát. Opcionálisan hozzáadhatunk paprikát és paradicsomot is, de ezek elhagyhatók. Az aprított zöldségeket olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2-3 dl vízzel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot ízlés szerint, megszórjuk szárított petrezselyemmel és oregánóval. Az a jó, ha a paradicsomos “szósz” sűrű lesz.

Ezután a már barnára sült húsgombócokat a szószba tesszük, és 20-30 percig lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek. Köretként tészta illik hozzá a legjobban.

https://receptneked.wps.hu/gyors/paradicsomos-golyo/