Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Paradicsomszósz, főtt hússal és tört burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az étel egy igazi házias klasszikus, amely egyszerre laktató és egyszerű. A paradicsomos mártás főtt hússal és krémes tört burgonyával tálalva harmonikus, hétköznapi fogás, amely bármilyen húsfélével elkészíthető.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.09.28.

Hozzávalók

Továbbá

Köret

Elkészítése

Paradicsomszósz készítése

Egy lábasban kevés olajon lisztből aranybarna rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és kb. 1–1,5 liter langyos vizet. Alaposan keverjük el, hogy csomómentes legyen, majd tegyük vissza takaréklángra főni. Ízesítsük sóval és cukorral, ízlés szerint.

Burgonya elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd összetörjük, és ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés vajat vagy tejet, hogy krémesebb legyen.

Hús

A főtt hús legjobb, ha húslevesben készült, mert így puha és ízletes. Bármilyen hús használható: csirkemell, sertés, marha vagy pulyka is megfelelő. A szeleteket a paradicsomszósszal és a tört burgonyával együtt, melegen tálaljuk.

Tipp

A paradicsomszószt gazdagíthatjuk egy kevés bazsalikommal vagy oregánóval, így mediterrán ízvilágot kapunk. Ha szeretnénk selymesebb szószt, a végén keverhetünk bele egy kevés tejszínt is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is