Elkészítése
Paradicsomszósz készítése
Egy lábasban kevés olajon lisztből aranybarna rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és kb. 1–1,5 liter langyos vizet. Alaposan keverjük el, hogy csomómentes legyen, majd tegyük vissza takaréklángra főni. Ízesítsük sóval és cukorral, ízlés szerint.
Burgonya elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd összetörjük, és ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés vajat vagy tejet, hogy krémesebb legyen.
Hús
A főtt hús legjobb, ha húslevesben készült, mert így puha és ízletes. Bármilyen hús használható: csirkemell, sertés, marha vagy pulyka is megfelelő. A szeleteket a paradicsomszósszal és a tört burgonyával együtt, melegen tálaljuk.
Tipp
A paradicsomszószt gazdagíthatjuk egy kevés bazsalikommal vagy oregánóval, így mediterrán ízvilágot kapunk. Ha szeretnénk selymesebb szószt, a végén keverhetünk bele egy kevés tejszínt is.

