Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomszósz, főtt hússal és tört burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor (Ízlés szerint )
  • víz

Továbbá

  • 50 dkg főtt hús

Köret

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál vaj (vagy 0,5 dl tej)
  • 1 teáskanál só

Elkészítése

Paradicsomszósz készítése

Egy lábasban kevés olajon lisztből aranybarna rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és kb. 1–1,5 liter langyos vizet. Alaposan keverjük el, hogy csomómentes legyen, majd tegyük vissza takaréklángra főni. Ízesítsük sóval és cukorral, ízlés szerint.

Burgonya elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd összetörjük, és ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés vajat vagy tejet, hogy krémesebb legyen.

Hús

A főtt hús legjobb, ha húslevesben készült, mert így puha és ízletes. Bármilyen hús használható: csirkemell, sertés, marha vagy pulyka is megfelelő. A szeleteket a paradicsomszósszal és a tört burgonyával együtt, melegen tálaljuk.

Tipp

A paradicsomszószt gazdagíthatjuk egy kevés bazsalikommal vagy oregánóval, így mediterrán ízvilágot kapunk. Ha szeretnénk selymesebb szószt, a végén keverhetünk bele egy kevés tejszínt is.

https://receptneked.wps.hu/gyors/paradicsomszosz-fott-hussal-es-tort-burgonyaval/