A parajpürét szobahőmérsékleten felengedjük, majd a keletkezett lével együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet és fél kiskanálnyi sót, a tojásokat ráöntjük, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy a hagyományos galuskához hasonló állagot kapjunk. Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, és belecsorgatjuk a galuskát. A galuska akkor kész, amikor feljön a víz felszínére, és még 1-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.
Közben elkészítjük a mártást is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban ropogósra sütjük. A főzőtejszínt és a krémsajtot hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és éppen csak egyet forralunk rajta.