Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parajos galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 225 g fagyasztott parajpüré
  • 40 dkg liszt
  • só
  • 2 db tojás
  • 3. dl hideg víz
  • 1-2 evőkanál olaj

A mártáshoz

  • 10 dkg húsos szalonna (vékony szelet )
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db tejszínes krémsajt
  • só
  • bors

Elkészítése

A parajpürét szobahőmérsékleten felengedjük, majd a keletkezett lével együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet és fél kiskanálnyi sót, a tojásokat ráöntjük, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy a hagyományos galuskához hasonló állagot kapjunk. Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, és belecsorgatjuk a galuskát. A galuska akkor kész, amikor feljön a víz felszínére, és még 1-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.

Közben elkészítjük a mártást is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban ropogósra sütjük. A főzőtejszínt és a krémsajtot hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és éppen csak egyet forralunk rajta.

https://receptneked.wps.hu/gyors/parajos-galuska/