Hozzávalók:
- 3-4 közepes, héjábában főtt krumpli (rakott krumpli maradék is lehet)
- 10-15 dkg füstölt szalonna
- 6 tojás
- 2-3 közepes fej vöröshagyma vagy újhagyma zöld szára
- 10-20 dkg maradék szalámi (vegyesen is lehet)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát és a szalonnát is apróra kockázom, a hagymát vagy az újhagyma szárát (ez a finomabb, jobb) és a szalámi maradékokat felkarikázom.
A szalonnát kisütöm, majd a hagymát megdinsztelem rajta, majd a krumplival és a szalámi maradékkal is átsütöm az egészet.
Végül a rántottának felvert és ízlés szerint sózott tojást ráöntöm és készre sütöm.
A tetejét reszelt sajttal megszórom.
[box style=”info”]A mennyiségek éhes kamaszok esetén erősen változnak.[/box]