Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párizsiszószba forgatott cukkini tartármártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg cukkini
  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál só
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál ételízesítő

Mártáshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csipet cukor
  • 1 ml citromlé
  • 1 csipet só

Elkészítése

A cukkinit meghámozzuk, karikákra vagy hosszanti szeletekre vágjuk, majd enyhén megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.

A tojásokat a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és az ételízesítőt, így sűrűbb palacsintatészta állagú masszát kapunk. A cukkini szeleteket ebbe a párizsi masszába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

A tartármártáshoz a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral, a cukorral, a citromlével és a sóval, majd hűtőbe tesszük tálalásig.

Tipp

A párizsi masszába keverhetünk egy kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is, így még ízletesebb lesz a bunda. A tartármártást feldobhatjuk finomra vágott csemegeuborkával is.

https://receptneked.wps.hu/gyors/parizsiszoszba-forgatot-cukkini-tartarmartassal/