A cukkinit meghámozzuk, karikákra vagy hosszanti szeletekre vágjuk, majd enyhén megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A tojásokat a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és az ételízesítőt, így sűrűbb palacsintatészta állagú masszát kapunk. A cukkini szeleteket ebbe a párizsi masszába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
A tartármártáshoz a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral, a cukorral, a citromlével és a sóval, majd hűtőbe tesszük tálalásig.
Tipp
A párizsi masszába keverhetünk egy kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is, így még ízletesebb lesz a bunda. A tartármártást feldobhatjuk finomra vágott csemegeuborkával is.