Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parmezános, brokkolis csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 400 gramm csirkemell
  • 500 gramm brokkoli
  • 120 gramm reszelt parmezán
  • 2 evőkanál (olíva)olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 ml főzőtejszín
  • bors
  • só

Elkészítése

Melegítsünk vizet a brokkolihoz.

A csirkemellet előkészítjük. Tetszés szerint felvágjuk kisebb kockákra vagy csíkokra, majd sózzuk és borsozzuk meg.

Aprítsuk fel a vöröshagymát.

A brokkolit rózsáira szedjük. Ha felforrt a víz, akkor sózzuk meg, majd főzzük roppanósra a brokkolit kb 5 perc alatt, végül szűrjük le.

Vegyünk elő egy serpenyőt és olívaolajon pirítsuk meg a csirkemellet. Ha kész, félretesszük egy tányérra. Tegyük a zsíradékba a felaprított vöröshagymát, majd sózzuk és megdinszteljük. Ha megpuhult, akkor tegyünk hozzá egy pici vizet és lefedjük még pár percre párolódni.

Hozzáöntjük a tejszít, majd megszórjuk a parmezánnal és hozzáadjuk a csirkemellet is. Ízlés szerint sózzuk, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik a sajttól. Végül a brokkolit is beletesszük.

Basmati rizzsel tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/gyors/parmezanos-brokkolis-csirke/