Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

10 dkg élesztőt 3 dl hideg tejben elmorzsolunk, azonnal megsózzuk, vagy vegetával helyettesítjük a sót. Beleteszünk 3-4 evőkanál zsemlemorzsát és ízlés szerint különféle fűszerekkel ízesítjük, például bazsalikommal, rozmaringgal, szerecsendióval vagy curryvel. Ha az állaga túl sűrű, tejjel hígítjuk, ha túl híg, zsemlemorzsával sűrítjük. Két nagy fej vöröshagymát apróra vágva megpároljuk a választott zsiradékban (olaj, zsír […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.03.18.

Hozzávalók

Elkészítése

10 dkg élesztőt 3 dl hideg tejben elmorzsolunk, azonnal megsózzuk, vagy vegetával helyettesítjük a sót. Beleteszünk 3-4 evőkanál zsemlemorzsát és ízlés szerint különféle fűszerekkel ízesítjük, például bazsalikommal, rozmaringgal, szerecsendióval vagy curryvel. Ha az állaga túl sűrű, tejjel hígítjuk, ha túl híg, zsemlemorzsával sűrítjük.

Két nagy fej vöröshagymát apróra vágva megpároljuk a választott zsiradékban (olaj, zsír stb.), és a tűzről levéve meghintjük piros paprikával. Ezután beleöntjük az élesztős masszát, és visszatesszük a tűzre. Amikor érezhető az élesztő jellegzetes szaga és elkezd elválni az edény falától, belekeverjük a 3 felvert tojást, és addig kevergetjük, amíg meg nem köt.

A végén beletehetünk apróra vágott petrezselymet. Nyáron hagymára tehetünk paprikát és paradicsomot is, és együtt pároljuk. További variációként apróra vágott szalonnán is párolhatjuk a hagymát. Ezen felül további variációkkal kísérletezhetünk saját ízlésünk szerint.

Ez az étel melegen és hidegen egyaránt kitűnő és finom.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is