Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pástétom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg élesztő (két db csomagolt – por nem jó!)
  • 3 dl hideg tej
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj (vagy zsír)
  • pirospaprika
  • fűszerek
  • petrezselyem
  • 3 db tojás

Elkészítése

10 dkg élesztőt 3 dl hideg tejben elmorzsolunk, azonnal megsózzuk, vagy vegetával helyettesítjük a sót. Beleteszünk 3-4 evőkanál zsemlemorzsát és ízlés szerint különféle fűszerekkel ízesítjük, például bazsalikommal, rozmaringgal, szerecsendióval vagy curryvel. Ha az állaga túl sűrű, tejjel hígítjuk, ha túl híg, zsemlemorzsával sűrítjük.

Két nagy fej vöröshagymát apróra vágva megpároljuk a választott zsiradékban (olaj, zsír stb.), és a tűzről levéve meghintjük piros paprikával. Ezután beleöntjük az élesztős masszát, és visszatesszük a tűzre. Amikor érezhető az élesztő jellegzetes szaga és elkezd elválni az edény falától, belekeverjük a 3 felvert tojást, és addig kevergetjük, amíg meg nem köt.

A végén beletehetünk apróra vágott petrezselymet. Nyáron hagymára tehetünk paprikát és paradicsomot is, és együtt pároljuk. További variációként apróra vágott szalonnán is párolhatjuk a hagymát. Ezen felül további variációkkal kísérletezhetünk saját ízlésünk szerint.

Ez az étel melegen és hidegen egyaránt kitűnő és finom.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/gyors/pastetom/