Elkészítése
Először az ujjnyi vastagra vágott krumplit egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd feltesszük főni. Közben a borsót vegetával és borssal ízesítve megfőzzük, majd leszűrjük mindkettőt, amikor megpuhultak.
Egy serpenyőben elkezdjük sütni a bacont. Amikor a bacon kezd pirulni, hozzáadjuk a karikára vágott virslit, újhagymát és fokhagymát. Egy kis vizet öntünk hozzá, és hagyjuk összeforrni. Ezután ízlés szerint megborsozzuk, hozzáadjuk az összevágott petrezselymet, majorannát, végül a pirospaprikát. Amikor a víz elpárolgott, egy kicsit megpirítjuk a keveréket, majd kiszedjük egy tálba.
Ugyanebben a serpenyőben vajat olvasztunk, és a megfőtt krumplit megforgatjuk benne. Hozzáadjuk a borsót és a szalonnás-virslis keveréket, mindent alaposan összeforgatunk, és tálaljuk.
Ez az étel önmagában is ízletes, de ízlés szerint adhatunk hozzá még egy kevés sót vagy vegetát, bár a szalonna alapvetően megadja az ízeket.
Sztori
Ez az étel akkor született, amikor csak néhány alapanyag volt otthon, és abból kellett valami finomat kitalálni. Azóta Peti, a kedvesem, kedvencévé vált, és gyakran készítem el neki, mert egyszerű és nagyon finom.
