Elkészítése
Először beáztatjuk a rozskenyereket a tejbe, majd félretesszük, hogy jól átpuhuljon. A mirelit hasábburgonyát félig megfőzzük, leszűrjük, és félretesszük. A petrezselymet apróra vágjuk, és az 5 tojást keményre főzzük, majd meghámozzuk.
Ezután az áztatott rozskenyeret, a darált húst, fokhagymakrémet, 2 nyers tojást, a hasábburgonyát és ételízesítőt alaposan összekeverjük. A masszát egy kör alakú tepsibe egyengetjük, és a tetejére nyomkodjuk a gombákat.
A tepsit 190 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük, amíg a hús szépen megpirul és átsül.
Miután az étel kihűlt, rászeljük a keményre főtt tojásokat és a paradicsomokat. Ezt követően egyenletesen rákenjük a tejfölt. Amikor az étel teljesen kihűlt, szeletekre vágjuk.
Tálalhatjuk ketchuppal vagy barbecue szósszal, ízlés szerint.
