Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes rakott fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulyka darált hús
  • 0,5 csomag mirelit hasábburgonya
  • 5 szelet rozskenyér
  • tej
  • ételízesítő
  • 2 db tojás
  • 2 kis doboz tejföl
  • 5 db főtt tojás
  • 2 szem paradicsom
  • 5 db gomba
  • 2 szál petrezselyemzöld

Elkészítése

Először beáztatjuk a rozskenyereket a tejbe, majd félretesszük, hogy jól átpuhuljon. A mirelit hasábburgonyát félig megfőzzük, leszűrjük, és félretesszük. A petrezselymet apróra vágjuk, és az 5 tojást keményre főzzük, majd meghámozzuk.

Ezután az áztatott rozskenyeret, a darált húst, fokhagymakrémet, 2 nyers tojást, a hasábburgonyát és ételízesítőt alaposan összekeverjük. A masszát egy kör alakú tepsibe egyengetjük, és a tetejére nyomkodjuk a gombákat.

A tepsit 190 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük, amíg a hús szépen megpirul és átsül.

Miután az étel kihűlt, rászeljük a keményre főtt tojásokat és a paradicsomokat. Ezt követően egyenletesen rákenjük a tejfölt. Amikor az étel teljesen kihűlt, szeletekre vágjuk.

Tálalhatjuk ketchuppal vagy barbecue szósszal, ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/gyors/petrezselymes-rakott-fasirt/