Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes tócsni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db burgonya
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál bors
  • 1 evőkanál só
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 marék liszt
Petrezselymes tócsni

Elkészítése

Először a nyers burgonyát durva reszelőn lereszeltem, majd hagytam állni körülbelül 5 percig. Ez idő alatt a hagymát és a fokhagymát apróra vágtam, illetve összezúztam.

Amikor letelt az idő, a burgonyát alaposan kinyomkodtam, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle. Ezután hozzáadtam a zúzott hagymát és fokhagymát, a finomra aprított petrezselyemzöldet, valamint a tojást. Sóval és borssal ízesítettem, majd annyi lisztet kevertem hozzá, hogy a massza éppen csak összeálljon. Fontos, hogy amikor korongokat formálunk belőle, a szélei kissé szálasak maradjanak, ez adja a jellegzetes textúráját.

A kész korongokat forró olajban barnára sütöttem, míg mindkét oldaluk aranybarna és ropogós nem lett.

https://receptneked.wps.hu/gyors/petrezselymes-tocsni/