Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Piadina romagnola

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összegyúrjuk. Kemény, sima tésztát kapunk. Ha nagyon lágy lenne a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Ez a liszt minőségétől függ. Cipót formálunk a tésztából, folpackba csomagoljuk és 15 percre hűtőbe rakjuk. A tésztát átgyúrjuk, hengert formálunk belőle, majd 4 vagy 6 darabra vágjuk. Attól függően, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Veronica
Beküldte: 2020.12.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összegyúrjuk. Kemény, sima tésztát kapunk.

Ha nagyon lágy lenne a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Ez a liszt minőségétől függ.

Cipót formálunk a tésztából, folpackba csomagoljuk és 15 percre hűtőbe rakjuk.

A tésztát átgyúrjuk, hengert formálunk belőle, majd 4 vagy 6 darabra vágjuk. Attól függően, hogy milyen nagy piadinákat szeretnénk. Egy kicsit átgömbölyítjük a tésztagolyókat és kb 22-24 cm-es körré nyújtjuk. Fontos, hogy 2-3 mm vékony legyen a tésztakorong.

Egy teflon serpenyőt átkenünk kevés olívaolajjal. Közepesnél nagyobb lángon felforrósítjuk az edényt, ekkor a kinyújtott tésztát belerakjuk és pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük.

Az egyik felére még melegen ízlés szerint sonkát, sajtot, ruccolát, salátát pakolunk és az üresen maradt részt ráhajtjuk.

A megmaradt tésztát csomagoljuk vissza a folpackba, 2 napig eláll a hűtőben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is