Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piadina romagnola recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 0,5 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl víz
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna (elhagyható)
  • sonka
  • sajt
  • saláta

Elkészítése

A hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan összegyúrjuk. Kemény, sima tésztát kapunk.

Ha nagyon lágy lenne a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Ez a liszt minőségétől függ.

Cipót formálunk a tésztából, folpackba csomagoljuk és 15 percre hűtőbe rakjuk.

A tésztát átgyúrjuk, hengert formálunk belőle, majd 4 vagy 6 darabra vágjuk. Attól függően, hogy milyen nagy piadinákat szeretnénk. Egy kicsit átgömbölyítjük a tésztagolyókat és kb 22-24 cm-es körré nyújtjuk. Fontos, hogy 2-3 mm vékony legyen a tésztakorong.

Egy teflon serpenyőt átkenünk kevés olívaolajjal. Közepesnél nagyobb lángon felforrósítjuk az edényt, ekkor a kinyújtott tésztát belerakjuk és pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük.

Az egyik felére még melegen ízlés szerint sonkát, sajtot, ruccolát, salátát pakolunk és az üresen maradt részt ráhajtjuk.

A megmaradt tésztát csomagoljuk vissza a folpackba, 2 napig eláll a hűtőben.

https://receptneked.wps.hu/gyors/piadina-romagnola/