Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 kg tisztított, cikkekre vágott krumpli
- 1 fej tisztított, felkockázott vöröshagyma
- 5 dkg kockázott, füstölt szalonna
- 5 dkg félkarikára vágott szárazkolbász
- só, bors
- szárított, natúr zöldségkeverék vagy vegeta
- paprika
- paradicsom
- friss petrezselyem és zellerzöld apróra vágva
- 1-1 csipet szárított: lestyán, oregánó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, majoránna
- 1 egész tojás
- fél maréknyi liszt
Elkészítése:
Egy megfelelő edényben a szalonnát megsütjük, beletesszük a vöröshagymát, amivel tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit, kicsit átforgatjuk, belerakjuk kolbászt és a többi fűszert.
Annyi vízzel engedjük fel, hogy jól elfedje a krumplit és lefedve megfőzzük.
A tojásból, lisztből kevés víz hozzáadásával keményebb nokedli tésztát keverünk és a krumpliba szaggatjuk.
Ha újra felforrt, akkor kész is.
Jó étvágyat hozzá!

