Elkészítése
Először a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Miután felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, tojással, sóval, fűszerekkel (például oregánó, bazsalikom) és olajjal vagy vajjal. Alaposan kigyúrjuk a tésztát, majd 30 percig langyos helyen pihentetjük, hogy megkeljen.
Közben előkészítjük a tepsit: kikenjük olajjal, és megszórjuk liszttel, de egyszerűbb megoldásként sütőpapírt is használhatunk. Miután a tészta megkelt, 2-3 kis cipóra osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk.
A kinyújtott tésztát megkenjük pizzakrémmel, majd tetszés szerint rápakoljuk a tölteléknek valót: például sonkát, kolbászt, zöldségeket vagy gombát. Végül bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. A tésztát szépen felgöngyöljük, majd egymás mellé helyezzük a tepsibe. A tetejét megkenjük tojással, hogy szép aranybarnára süljön.
Amíg melegszik a sütő, a tekercsek kicsit tovább kelnek. Végül a jól előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tekercsek pirosra nem sülnek.
Sztori:
Akkor készítettem először ilyen pizzatekercset, amikor túl sok tészta és töltelék maradt a csapatnak sütött pizza után. Végül ez a kreatív megoldás hatalmas sikert aratott. A töltelékbe bármi kerülhet, amit a pizzára szánnánk, de garantáltan mindenki imádni fogja!
