Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pizzatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

3 rúdhoz:

  • 1 kg sima liszt
  • 50 g friss élesztő
  • 1 tk só
  • 1 púpos ek tejföl
  • 1 dl étolaj
  • langyos víz

Töltelékhez:

  • 50 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg sajt
  • pizzakrém
  • 1 felvert tojás a kenéshez


Elkészítése:

A tésztához egy kevés langyos vízzel felfuttatott élesztőből és a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, és gombóccá formálva, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, pihentetjük.

Ha megkelt, 3 egyenlő részre osszuk. Mindegyiket kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, ügyelve arra, hogy téglalap formájú legyen.

A szélein szabadon hagyva 3cm-t, megkenjük pizzakrémmel, elosztjuk rajta a vékonyra szeletelt kolbász 1/3-át, rászórjuk a reszelt sajt szintén 1/3-át.

Most a széleit kenjük meg tojással, hajtsuk kicsit be a két keskenyebbik végét, mint a bejglit, azután óvatosan tekerjük fel, és helyezzük sütőpapírral bélelt lemezre, vagy tepsibe.

Mindhárom tekercset készítsük el így. A végén kenjük le tojással a tetejét, megszórhatjuk szezámmal és egy kevés reszelt sajttal. 15 perc pihentetés után süsük meg 190 fokon kb. 20-22 perc alatt.

[box style=”info”]Ebben az ételben az a jó, hogy ízlés szerint bármivel lehet tölteni, ki-ki választhat kedvére![/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/pizzatekercs-2/