Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pórés,káposztás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 1 szál póréhagyma
  • kb 2 marék kelkáposztalevél (csíkokra vágva )
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk. Amikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és a felkarikázott póréhagymát. Kevergetve pároljuk néhány percig.

Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és a zúzott fokhagymát, majd addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés köménymaggal ízesítjük. Felöntjük egy kis vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, és egy kis merőkanálnyi főzőlével hőkiegyenlítést végzünk. Az alaposan elkevert tejszínes-lisztes keveréket a ragura öntjük, és folyamatos keverés mellett összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Frissen főtt tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/poreskaposztas-csirkemell/