Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos csoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag pudingpor (ízlés szerint)
  • 1 zacskó franciadrazsé (elhagyható)
  • 0,5 kg leveles tészta
  • 2 kávéskanál zsír ( olaj)
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1,5 liter tej

Elkészítése

1 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot. A maradék tejet hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett, kis lángon sűrűre főzzük a pudingot. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a zsírt vagy olajat, a fahéjat és opcionálisan a francia drazsét. Az egészet alaposan elkeverjük.

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk. A kihűlt tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tészta felületén, majd szorosan feltekerjük, mint egy bejglit. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

Tipp: Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk, hogy még mutatósabb legyen.

https://receptneked.wps.hu/gyors/pudingos-csoda/