Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puliszka (Polenta) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg kukoricadara
  • 5 dl víz
  • 2 dkg vaj
  • só

Elkészítése

A vizet egy edényben felforraljuk, és egy teáskanál kukoricadarát vagy lisztet beleszórunk, hogy megelőzzük a csomósodást. Ezután apránként hozzáadjuk a maradék kukoricadarát, közben folyamatosan keverjük, amíg sűrű, krémes kását nem kapunk. Fontos, hogy lassú tűzön főzzük, nehogy odaégjen.

Amikor a kása elkészült, belekeverjük a vajat, majd kivajazott tálba vagy tepsibe simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni. Ezután tetszés szerint szeletelhetjük, vagy szaggatóformával kiszúrhatjuk.

Ha pirítva szeretnénk tálalni, serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül, oldalanként körülbelül 2 percig sütjük, amíg aranybarna és enyhén ropogós nem lesz.

Tipp

A puliszka ízesíthető reszelt sajttal, fokhagymával vagy friss fűszernövényekkel is. Tálalhatjuk tejföllel, pirított szalonnával, de akár zöldséges raguk, gombapaprikás vagy pörkölt mellé is kiváló.

https://receptneked.wps.hu/gyors/puliszka-polenta/