A vizet egy edényben felforraljuk, és egy teáskanál kukoricadarát vagy lisztet beleszórunk, hogy megelőzzük a csomósodást. Ezután apránként hozzáadjuk a maradék kukoricadarát, közben folyamatosan keverjük, amíg sűrű, krémes kását nem kapunk. Fontos, hogy lassú tűzön főzzük, nehogy odaégjen.
Amikor a kása elkészült, belekeverjük a vajat, majd kivajazott tálba vagy tepsibe simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni. Ezután tetszés szerint szeletelhetjük, vagy szaggatóformával kiszúrhatjuk.
Ha pirítva szeretnénk tálalni, serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül, oldalanként körülbelül 2 percig sütjük, amíg aranybarna és enyhén ropogós nem lesz.
Tipp
A puliszka ízesíthető reszelt sajttal, fokhagymával vagy friss fűszernövényekkel is. Tálalhatjuk tejföllel, pirított szalonnával, de akár zöldséges raguk, gombapaprikás vagy pörkölt mellé is kiváló.