Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Pupusas egy közép-amerikai, elsősorban Salvadorban népszerű, laktató lepényféle, amely sajttal, zöldségekkel vagy akár hússal töltve készül. A kívül ropogós, belül puha tészta és az olvadó töltelék tökéletes kombinációt alkot. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis különleges élményt nyújt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.09.24.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva kb. 15 percig pihentetjük.

Formázás és töltés

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és gombócokat formálunk belőlük. Mindegyiket kézzel kissé kilapítjuk, majd a közepükbe 2 evőkanál reszelt sajtot teszünk. Ízlés szerint kerülhet mellé tejföl, aprított zöldség, vagy akár felkockázott hús, szalámi, kolbász is.

A tészta széleit összefogjuk, mint egy batyut, majd alaposan összezárjuk. Ezután óvatosan ellapítjuk, és sodrófával kb. 12 cm átmérőjű körökké nyújtjuk.

Sütés

Egy száraz, felforrósított serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalát kb. 4-4 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A pupusas mellé kínálhatunk friss salátát vagy csípős szószt. Ha változatosabb ízekre vágyunk, a sajt mellett adhatunk a töltelékhez babpürét vagy grillezett zöldségeket is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is