Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva kb. 15 percig pihentetjük.
Formázás és töltés
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és gombócokat formálunk belőlük. Mindegyiket kézzel kissé kilapítjuk, majd a közepükbe 2 evőkanál reszelt sajtot teszünk. Ízlés szerint kerülhet mellé tejföl, aprított zöldség, vagy akár felkockázott hús, szalámi, kolbász is.
A tészta széleit összefogjuk, mint egy batyut, majd alaposan összezárjuk. Ezután óvatosan ellapítjuk, és sodrófával kb. 12 cm átmérőjű körökké nyújtjuk.
Sütés
Egy száraz, felforrósított serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalát kb. 4-4 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
A pupusas mellé kínálhatunk friss salátát vagy csípős szószt. Ha változatosabb ízekre vágyunk, a sajt mellett adhatunk a töltelékhez babpürét vagy grillezett zöldségeket is.
