Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pupusas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 ml olaj
  • 1,5 dl víz

Töltelék

  • reszelt sajt
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • szalámi
  • zöldségfélék

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva kb. 15 percig pihentetjük.

Formázás és töltés

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és gombócokat formálunk belőlük. Mindegyiket kézzel kissé kilapítjuk, majd a közepükbe 2 evőkanál reszelt sajtot teszünk. Ízlés szerint kerülhet mellé tejföl, aprított zöldség, vagy akár felkockázott hús, szalámi, kolbász is.

A tészta széleit összefogjuk, mint egy batyut, majd alaposan összezárjuk. Ezután óvatosan ellapítjuk, és sodrófával kb. 12 cm átmérőjű körökké nyújtjuk.

Sütés

Egy száraz, felforrósított serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalát kb. 4-4 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A pupusas mellé kínálhatunk friss salátát vagy csípős szószt. Ha változatosabb ízekre vágyunk, a sajt mellett adhatunk a töltelékhez babpürét vagy grillezett zöldségeket is.

https://receptneked.wps.hu/gyors/pupusas-3/