Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Püspök palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 125 ml tej
  • 125 ml szóda
  • 70 g finomliszt
  • 70 g rizsliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék)
  • csipet só
  • 150 g aszalvány (vagy kandírozott gyümölcs és olajos mag)
  • citromhéj (frissen reszelt citromhéj)
  • olaj

Tálaláshoz:

  • vaníliás cukor
  • porcukor
  • fahéj
  • lekvár

Elkészítése

A tojást a tejjel elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet és a fűszereket. A lisztet apránként adagoljuk bele és a tésztát csomómentesre keverjük. Végül hozzáöntjük az aprított aszalványokat.

Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát és mindkét oldalát barnára sütjük.

Tálaláskor meghintjük vaníliás cukor-porcukor-fahéj keverékével. A lekvár felesleges bele, de aki úgy szeretné, az tehet bele.

Mivel ez a palacsinta kisebb, mint az eredeti és a sok apró darabkától törékenyebb is, feltekerni nem célszerű. Inkább hagyjuk egyben vagy hajtsuk félbe!

https://receptneked.wps.hu/gyors/puspok-palacsinta/