Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kalács (én most csíkosat használtam)
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 db citrom héja
  • 1 db barack
  • 6 dl tej
  • 0,5 doboz főzőtejszín
  • vaj (a kalácsok megkenéséhez )
Rakott kalács

Elkészítése

A kalácsot ujjnyi vastagra szeljük fel. Mind a két oldalukat megkenjük a vajjal vagy margarinnal. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és az aljába leteszünk egy sor kalácsot. Erre a sorra tesszük a szeletelt gyümölcsöt, akár a tetejére lehet szelni egy kis csokit is. Ennek a tetejére jön a tej, tojás, citrom reszelt héja és egy kevés leve, melyet jól elkeverünk és a végén hozzáadjuk a tejszínt is. 170 fokos sütőben fél óra alatt összesütjük az egészet. A teteje jó ropogós lesz, az alja pedig pudingos.Nagyon egyszerű és finom.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rakott-kalacs/